måndag 29 december 2014

David Batra - Gevär säljes p g a dödsfall

Ojoj, den här julklappsboken har jag skrattat högt åt. David Batra har alltså samarbetat med Blocket och valt ut absurda annonser där det ibland kan bli så väldigt väldigt fel..

Ganska snart kan man se två tendenser, det ena att folk uppenbarligen inte korrekturläser sin annons innan de publicerar den (och att Blocket släpper igenom en hel del saker utan kontroll). Givetvis så fångar en annons som lyder "Våldtäkt och hjälm" ens uppmärksamhet, men borde det verkligen gå att sälja våldtäkter på blocket? Våldtäkten var för övrigt också oanvänd - det är säkert viktigt att veta när man köper sin våldtäkt på nätet.

Det andra att många totalt struntar i bilderna, det här har jag även sett på andra annonssidor, hellre än att ta en ny bild (med sin smarta telefon, det är faktiskt lika enkelt som att ta den första bilden..) så publicerar man en krattig, suddig bild och ber om ursäkt för att den är av dålig kvalité.

Jag har själv sett hur folk beklagat sig över att annonssidor är värdelösa för det går ju inte att sälja något där och i mångt och mycket kan jag hålla med. Lägger du ut en dålig bild, bristfällig information och istället tycker att folk ska ta kontakt med dig om de är intresserade (och eventuellt slösa bort deras tid då du struntat i att tala om årsmodell och mått i annonsen vilket visade sig vara helt fel för den potentiella köparen) då är det också troligt att du inte lyckas sälja något.

Om man inte brustit ut i tokskratt av annonserna så hjälper Batra förstås till genom sina egna kommentarer på respektive annons. Här kommer även ytterligare ett nytt perspektiv till, Batra drar gärna paralleller till sitt eget liv - vilket nu får helt nya dimensioner när man betänker vem som är hans fru. Anna Kinberg Batra må se stel och trist ut i presskonferenser, men när man läser kommentarer gällande David Batras fru så blir man förstås extra nyfiken på vem hon är privat.

Så en julklappsbok avverkad och antagligen den jag kommer skratta högst åt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar